Åbo Akademi Research Day – Kristinapriset och en doktorsavhandling på tre minuter

Skrivkompetensprojektets Ria Heilä-Ylikallio och doktorand Sofia Jusslin deltog idag i Åbo Akademi University Research Day i Åbo.

Kansler delade ut pris enligt kriterierna handledning av doktorander, antalet egna publikationer, erhållna externa forskningsmedel och särskilda meriter forskarsamfundet till fromma. Vår egen Ria Heilä-Ylikallio tilldelades Kristinapriset med motiveringen:

”Kristinapriset 2017 gick till Ria Heilä-Ylikallio, professor i modersmålets didaktik vid fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier. Heilä-Ylikallios forskning riktas mot läsande och skrivande (literacy) i ett brett och föränderligt perspektiv. Forskningen bedrivs tätt inpå skolverkligheten och bidrar direkt till utveckling av undervisning och lärarutbildning. Centrala frågor är: Hur kan läsning och skrivning i det allt mer flerspråkiga och digitaliserade samhället beskrivas, mätas och stödjas? Vilka uttryck tar multilitteraciteten? Frågorna är komplexa och förutsätter forskare med olika spetskompetens. Heilä-Ylikallios forskargrupp är aktiv inom det nordiska nätverket i modersmålsdidaktisk forskning (NNMF) och det internationella Association for Research in L1 Education (ARLE).”

Här hittar ni Rias PowerPoint från hennes tal.

På förmiddagen var programmet riktat till universitets doktorander. Doktorand Sofia Jusslin deltog i en så kallad 3MT-tävling, där man skulle presentera sin doktorsavhandling på tre minuter. Med rubriken ”Get on the bus!” kammade hon hem vinsten inom fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier och fick en andra plats inom hela universitetet.

Här hittar ni Sofias presentation.

Men andra ord, en bra dag för Skrivkompetensprojektets forskare!

WhatsApp Image 2017-10-05 at 15.55.18(1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s